نشست هم اندیشی ریاست دانشگاه با فعالین حوزه زعفران قاین
به گزارش روابط عمومی دانشگاه بزرگمهر، در راستای ماموریت دانشگاه در زمینه صنایع مرتبط با زعفران روز سه شنبه مورخه 22 فروردین1402 نشست صمیمی دکتر سید احسان شکیب رئیس دانشگاه با فعالین حوزه زعفران و زرشک شهرستان قاین برگزار شد.
این نشت که به منظور شناسایی مشکلات و همکاری دانشگاه جهت رفع آن برگزار شد دکتر مودودی، معاون آموزشی و پژوهشی و دکتر قصابی، مدیر امور پژوهشی و ارتباط با صنعت دکتر جوادی مقدم، مدیر نظارت و ارزیابی و دکتر مرتضی پور عضو هیات علمی دانشگاه حضور داشتند
دکتر شکیب رئیس دانشگاه بزرگمهر قائنات در ابتدا به اهمیت محصولات کشاورزی منطقه خصوصا زعفران و زرشک که خواستگاه آن شهرستان قائنات و زیرکوه هست، اشاره کرد و افزود: دانشگاه با توجه به ماموریت و رسالت اجتماعی خود آمادگی خود را با برگزاری همایش ها، فعالیت های پژوهشی و برنامه های کاربردی و هدفمند در این صنعت اعلام می دارد.
در ادامه مددی از فعالین حوزه زعفران و زرشک، به آموزش های بنیادی جهت برداشت، بسته بندی و آزمایش اصولی اشاره کرد و افزود: خشک کردن سنتی محصولات زرشک و زعفران باعت آلودگی و کاهش کیفیت محصول می گردد.
مهندس بلالی کارشناس فروش شرکت زعفران آلنج به بسته بندی سنتی زرشک و زعفران پرداخت و به نبود نظارت کافی بر آن اشاره کرد.
خانم مهندس اکبرنژاد مدیر تروند زعفران در این نشست یکی از دلایل کاهش صادرات زعفران را عدم استاندارد بودن زعفران عرضه شده و داشتن سموم دانست و افزود: با توجه به حساسیت اتحادیه اروپا به سموم بکار رفته در محصولات و مواد غذایی همچنین نبود آزمایشگاه جهت تشخیص سموم و تقلب در زعفران باعث کاهش شدید صادرات این محصول شده است.
وی در ادامه به موضوع فرآوری زعفران که جنبه دارویی دارد نیز اشاره کرد
جوهری رئیس اتحادیه زعفران فروشان قائن ایجاد مالکیت زعفران را برای شهرستان ضروری دانست و راهکارهایی جهت هر چه بهتر شدن کیفیت و فروش محصول ارائه کرد