کلاله¬های زعفران و قسمتی از بخش¬های دیگر آن پس از فرآوری، گرانترین ادویه دنیا است. یکی از مراحل مهم فرآوری زعفران، خشک کردن آن است. سرعت و روش خشک کردن از پارامترهای خیلی موثر در کیفیت زعفران می باشد. از معایب استفاده از روش سنتی خشک کردن زعفران، می توان به مواردی همچون طولانی بودن مدت زمان خشکاندن، افت کیفی محصول، افزایش امکان آلوده شدن به مواد خارجی و تیره شدن زعفران اشاره کرد. همچنین به دلیل مشکلات اقتصادی کشاورزان در استفاده از خشک کن¬های صنعتی، به روشی کارآمد و مقرون به صرفه برای خشک کردن زعفران نیاز است. یکی از بهترین روش¬های قابل دسترس و کارا، بهره¬گیری از خشککنهای خورشیدی و توسعهی آنها است به طوری که بتوان بر مشکلات ذکر شده غلبه کرد. در این مقاله ابتدا به ذکر فواید، ضرورت ها و چالش¬های استفاده از انرژی تجدید پذیر خورشیدی در فرآوری زعفران پرداخته شده و در نهایت انواع دستگاه¬های موجود جهت خشک کردن زعفران بررسی می¬شود.