بررسی و مقایسه روش های مکانیزه مختلف در خشک کردن زعفران

  • تاریخ ثبت: 03 آذر 1394
  • نویسندگان: مجتبی شیخی ازغندی
  • کلمات کلیدی: خشک کردن، مکانیزه، زعفران، کیفیت
زعفران به عنوان یکی از محصولات کشاورزی گران قیمت، نقش کلیدی در صادرات کشور دارد. تولید سالانه این محصول در دنیا بدون ایران در حدود 180 تن و تولید آن در ایران بیش از 200 تن می باشد. اما با این وجود ایران، هنوز جایگاه خود را در صادرات این محصول نیافته است. یکی از دلایل مهم این امر خشک کردن غیر اصولی و غیر کنترل شده کلاله زعفران می¬باشد. به بیان دیگر زعفران ایران به دلیل خشک شدن تحت شرایط محیطی کیفیت مطلوبی ندارد. هدف اصلی از خشک کردن تولید محصولی با قابلیت نگهداری بیشتر، هزینه بسته بندی و هزینه حمل و نقل کمتر است. انتخاب یک روش مناسب برای خشک کردن می تواند منجر به بهبود کیفیت نهایی محصول نیز گردد .در این مقاله به بررسی روش های مختلف خشک کردن و سپس مزایا و معایب هر روش پرداخته تا بهترین روش بر این اساس انتخاب شود.