مطالعه آزمایشگاهی و تحلیل اقتصادی یک دستگاه آبشیرینکن خورشیدی پلکانی
کپی شد
تاریخ ثبت: 06 خرداد 1397
نویسندگان: سیداحسان شکیب, , , , محمد مصطفی غفوریان
کلمات کلیدی: آبشیرینکن پلکانی، افزایش محصول، انرژی خورشیدی، تحلیل اقتصادی
در این پژوهش به مطالعه تجربی و پیاده سازی روش¬های افزایش محصول تولیدی در یک آبشیرین کن خورشیدی پلکانی پرداخته شده است. برای این منظور، سیستم ساخته شده در 4 روز متوالی مورد آزمایش قرار گرفت و برای افزایش محصول تولیدی در قسمت جلویی هر پله آبشیرین کن، آب بندهایی تعبیه شده تا آب مسیر مارپیچی را طی کند و زمان بیشتری با صفحه جاذب انرژی در تماس باشد. روش¬های ایجاد نقاط داغ با استفاده از فین بر روی سطح پله¬ها، استفاده از بازتابنده های داخلی در قسمت پایه پله برای انعکاس پرتوهای خورشید به کف پله¬ها و افزایش دمای آنها از جمله مواردی است که در این پژوهش بررسی شده است. در نهایت حالت ترکیب این روش¬ها مورد آزمایش قرار گرفته و نتایج عملکردی و اقتصادی مربوط به هرکدام ارایه می¬شود. نتایج نشان داد که بهترین عملکرد آبشیرین کن از نقطه نظرافزایش محصول تولیدی و مبحث اقتصادی، استفاده از فین بر روی سطح پله¬ها می¬باشد. به طوری که کمترین قیمت آب شیرین تولیدی نیز در این حالت با مقدار 1/1343 ریال بر لیتر بدست می¬آید و بقیه حالات به علت هزینه¬های بالاتر و آب شیرین تولیدی کمتر، رتبه¬های بعدی را کسب کرده¬اند.