مطالعه ترمواکونومیکی آب شیرین کن حرارتی چند مرحله ای با دو رویکرد مختلف

  • تاریخ ثبت: 06 خرداد 1397
  • نویسندگان: سیداحسان شکیب, مهدی بقراطی, مجید عمیدپور
  • کلمات کلیدی: آب شیرینکن حرارتی چند مرحله ای، تحلیل ترمواکونومیک، قیمت آب شیرین
آب شیرینکن های چند مرحله با تراکم گرمایی بخار از جمله سیستم های شیرین سازی آب هستند که از دیر باز در نقاط مختلف دنیا توسعه یافتهاند. از آنجاییکه قیمت تمام شده محصول در این سیستمها از اهمیت ویژه ای برخوردار است، در این مقاله دو رویکرد ترمواکونومیکی مختلف برای براورد قیمت محصول مقایسه شده است. در رویکرد اول آب شیرین کن بعنوان یک جزء واحد در نظر گرفته شده و با وجود یک حجم کنترل بر روی کل سیستم قیمت محصول نهایی با استفاده از یک معادله توازن هزینه محاسبه می شود. رویکرد دوم یک رویکرد تجزیه ای است که برای هریک از اجزای داخلی یک معادله توازن هزینه در نظر گرفته و در پایان با حل یک دستگاه معادلات به قیمت محصول تولید شده در هر جز و محصول نهایی دست مییابد. در واقع در رویکرد دوم قیمت محصول تولیدی دقیقتر محاسبه شده است.