چاپ مقاله مشترک اعضای هیات علمی دانشگاه بزرگمهر قائنات در نشریه بین المللی با اعتبار JCR-Q2 و با ضریب تاثیر 4.1

به گرارش روابط عمومی دانشگاه، مقاله مشترک دکتر ناصر صفائیان حمزه کلائی عضو هیات علمی گروه مهندسی عمران ودکتر نعمت اله کدخدا عضو هیات علمی گروه  ریاضی دانشگاه بزرگمهر قائنات، با عنوان "An efficient ranked Voronoi diagram-based hybrid method for reliability-based structural analysis and design optimization
 "  در  نشريه  "Soft Computing" با  اعتبار JCR-Q2 و با ضريب تاثیر 4.1 انتشار یافت.

استراتژی مبتنی بر تفکیک زیرفضای تصادفی-تبدیل بی‌بو (SPUT : Space Partition-Unscented Transformation)  یک روش کارآمد برای تخمین قابلیت اطمینان سازه است که فضای ورودی تصادفی را به تعدادی فضاهای فرعی تقسیم کرده و سپس از روش فیلتر کالمن تبدیل بی‌بو برای محاسبه احتمال خرابی سازه استفاده می‌کند. علی‌رغم سادگی، کارآیی این روش با افزایش تعداد متغیرهای تصادفی و همچنین افزایش تعداد زیرفضاها کاهش می‌یابد. در این مطالعه، با ارائه دو رویکرد پیشنهادی مختلف برای رتبه‌بندی زیرفضاهای ورودی همراه با به‌کارگیری شبیه‌سازی بر اساس توالی‌های کم اختلاف، روش SPUT اصلاح‌شده مبتنی بر نمودار ورونوی پیشنهاد شده است. در روش ابداعی، ابتدا به هر زیرفضا از نمودار ورونوی یک رتبه مجزا با توجه به سهم هر زیر فضا در احتمال خرابی، اختصاص می‌یابد. سپس، احتمال خرابی سازه در یک فرآیند گام‌به‌گام، با ارزیابی توابع عملکرد سازه برای زیرفضاهای مهم‌تر تا زمانی که معیار همگرایی پیشنهادی برآورده شود، محاسبه می‌شود. بررسی مسائل مرجع قابلیت اعتماد نشان داد که روش ابداعی مبتنی بر رتبه‌بندی زیرفضای ورودی همراه با توالی کم اختلاف به‌طور قابل توجهی کارآیی روش SPUT استاندارد را حتی با تجزیه و تحلیل بخش‌های کوچکی از فضاهای فرعی، بهبود می‌بخشد. همچنین، یک روش ترکیبی طراحی بهینه بر مبنای قابلیت اطمینان نیز با ترکیب روش SPUT و الگوریتم بهینه‌سازی ازدحام ذرات پیشرفته پیشنهاد شده است که از دو استراتژی نوین برای ارزیابی سطح ایمنی متغیرهای جستجو در فرآیند بررسی قیدهای احتمالی استفاده می‌کند. الگوریتم پیشنهادی، فرآیند تجزیه و تحلیل قابلیت اطمینان برای هر متغیر جستجو در فرآیند بهینه‌سازی بر مبنای قابلیت اعتماد سازه را هر زمان که وضعیت راه‌حل کاندید با توجه به محدودیت‌های قطعی یا احتمالی، شدنی یا غیرشدنی تشخیص داده شود، خاتمه می‌دهد. بنابراین، پیچیدگی و زمان محاسبات را با اجتناب از ارزیابی‌ توابع عملکردی سازه برای زیرفضاهای کم‌اهمیت، بدون به خطر انداختن دقت نتایج، تا حد امکان کاهش می‌دهد.


روابط عمومی و مديريت پژوهشي دانشگاه بزرگمهر قائنات اين موفقيت را به پژوهشگران اين مقاله و خانواده دانشگاه بزرگمهر قائنات تبريك عرض نموده، از خداوند متعال موفقيت روز افزون اين عزيزان را مسئلت مي نمايد.