نشست صمیمی اساتید و نخبگان حوزه اقتصادی استان با مدیران اقتصادی استان

نشست صمیمی اساتید و نخبگان حوزه اقتصادی استان با مدیران اقتصادی استان با حضور معاون امور اقتصادی استانداری خراسان جنوبی و رئیس بنیاد نخبگان خراسان جنوبی و نمایندگان دانشگاه بزرگمهر قائنات برگزار گردید.

به نقل از روابط عمومی بنیاد نخبگان خرسان جنوبی، نشست صمیمی اساتید و نخبگان حوزه اقتصادی استان با مدیران اقتصادی استان با حضور معاون امور اقتصادی استانداری خراسان جنوبی، رئیس بنیاد نخبگان خراسان جنوبی و جمعی از اساتید دانشگاه های استان و مدیران اقتصادی روز چهارشنبه 8 شهریورماه در محل سالن جلسات بنیاد نخبگان استان برگزار گردید.

در این نشست آقای دکتر اشرفی معاون امور اقتصادی استانداری خراسان جنوبی گفت: از نخبگان می خواهیم برای حل مسائل استان گام های ویژه بردارند. وی با بیان اینکه این گونه نشست ها باید حداقل ماهی یک بار برگزارشود،گفت: از زنجیره ارزشی بخصوص در حوزه دانش بنیان ها باید استفاده شود.

دکتر اشرفی با بیان اینکه کار نخبگی باید مسئله آن نیز نخبگی باشد،افزود: مسئله محور بودن و موضوع محور بودن جلسات مهم است. وی با بیان اینکه در سیستم اداری گرفتاری هایی داریم که باید برای حل آن از ظرفیت نخبگان در دستگاه های اجرایی استفاده کرد،گفت: آمادگی لازم را برای کمک به خانه های خلاق و نوآوری در استان را داریم.

معاون امور اقتصادی استانداری با بیان اینکه در حوزه اقتصادی و حل مسائل استان دست نیاز به سوی نخبگان دراز می کنیم،افزود: بزرگترین دغدغه در کشاورزی استان است و شرکت های دانش بنیان به سمت حل مسئله مشکلات استان هدایت نشده اند.

دکتر اشرفی خاطر نشان کرد: باید در خراسان جنوبی به دنبال تولید ثروت مبتنی بر دانش باشم چرا که اینچنین تولیداتی ماندگار است. وی با اشاره به اینکه از ظرفیت خانه‌های خلاق در استان بیش از گذشته استفاده شود، ادامه داد: همچنین باید برای حل مسائل مختلف استان هئیت اندیشه‌ورزی در بنیاد ملی نخبگان استان تشکیل شود.وی اضافه کرد: همراهی لازم را خواهیم واشت و از ظرفیت این هئیت برای حل مسائل استان نیز بهره خواهیم برد. معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار خراسان جنوبی با بیان اینکه به حوزه محصولات استراتژیک خراسان جنوبی از جمله زرشک، زعفران و عناب، ورود پیدا کرده ایم، ادامه داد: در خصوص فرآوری این محصولات ورود پیدا کردیم تا ارزش افزوده بیشتری نصیب کشاورزان استان شود اشرفی تاکید کرد: باید شرکت‌های دانش بیان هم به این سمت و سو هدایت شوند.وی با اشاره به اینکه ۸۰ درصد بنتونیت کشور با عیار بالا در خراسان جنوبی وجود دارد، یاداور شد: در نشست با نخبگان دانشگاه صنعتی استان طرح‌های خوبی در خصوص افزایش ارزش افزوده بنتونیت ارائه شده که نقش موثری در حل مشکلات و مسائل این ماده معدنی خواهد داشت.

معاون امور اقتصادی استانداری خراسان جنوبی در پایان افزود: این نشست برای شروع استارت خوبی است و باید از ظرفیت نخبگان استفاده کرد تا آنها به سمت مطلوبی هدایت شوند.

آقای دکتر ایزدخواه رئیس بنیاد نخبگان خراسان جنوبی ضمن گرامیداشت یاد و خاطره شهیدان رجائی و باهنر و فرا رسیدن هفته دولت، در نشست صمیمی اساتید و نخبگان حوزه اقتصادی با مدیران اقتصادی استان با بیان اینکه بنیاد ملی نخبگان برای اثرگذاری نخبگان طرح ها و هدف های مختلفی دارد، اظهار داشت: هدف بنیاد نخبگان از برگزاری نشست ایجاد زمینه اثرگذاری نخبگان برای فعالیت‌های اقتصادی است و افزود : همه باید زمینه فعالیت نخبگان را فراهم کنند. تشکیل هیات های اندیشه ورز و توسعه زنجیره ارزش افزوده استان از جمله این برنامه هاست.

وی با بیان اینکه بهره مندی از نخبگان مزیت های فراوانی دارد، گفت: هزینه پایین و بهره وری بالا از جمله مزیت های استفاده از فضای نخبگانی است.

وی تاکید کرد: دستگاههای اجرایی استان موظف اند قوانین و زمینه فعالیت را برای نخبگان تسهیل کنند.

همچنین آقای مهندس علیرضا خامه زر رییس اتاق بازرگانی استان در این جلسه با بیان اینکه بکارگیری نخبگان در مسیر کسب و کار توسط اتاق بازرگانی استان دنبال شده است، افزود: خروجی این طرح نیروهایی به جامعه کسب و کار تحویل خواهد شد که متخصص در حوزه خود باشند.

وی با بیان اینکه بورسیه نخبگی طرح خوبی بود که مورد استقبال بخش خصوصی واقع شد اما نیازمند یک سری چکش کاری ها است، تصریح کرد: شرایط کشور در گذشته طوری بود که استفاده منطقی از ظرفیت نخبگان نشده است.

رییس اتاق بازرگانی استان اظهارداشت: متاسفانه آمار کشوری در بحث فرار مغزها مثبت نیست و در استان هم نخبگان از استان مهاجرت می کنند.

وی با بیان اینکه خراسان جنوبی سکوی پرتابی برای مدیران غیر بومی است، گفت: بخش خصوصی و اتاق بازرگانی تمایل دارد که زمینه حضور نخبگان را فراهم کند.

در این نشست آقایان دکتر حسین غلامعلی نژاد، دکتر حمید لعل، دکتر علی رضوانی و مهندس فرهاد فخیم زاده به نمایندگی از نخبگان فعال در حوزه اقتصاد از دانشگاه بزرگمهر قائنات، شرکت نموده بودند. در ابتدا مهندس فخیم زاده به تشریح اقدامات بنیادین صورت گرفته در حوزه کارآفرینی در دانشگاه بزرگمهر قائنات و ظرفیت های این دانشگاه در این حوزه پرداخت. وی همچنین بر تقویت مراکز کارآفرینی و مراکز رشد دانشگاهی در استان به منظور تربیت نیروی کارآمد و ایجاد کسب و کارهای نوآورانه در استان تاکید نمود. در ادامه نیز دکتر غلامعلی نژاد به بیان برخی از مشکلات پیش روی فعالان حوزه دانش بنیان و کسب و کارهای فناور محور پرداخت. ایشان همچنین بر توازن قوا و برنامه های اجرایی در حوزه کارآفرینی در سراسر استان به ویژه در حوزه دانشگاهی، تاکید نمودند.

مطالب مرتبط